Nytt konstverk på Mellangatan 6 i Nykarleby – "Gök nära holken"

15.10.2024

Nykarleby Bostäder har glädjen att presentera ett nytt konstverk på Mellangatan 6, skapat av den ukrainske konstnären Andrii Kotsiak. Kotsiak har använt en naturlig sten som duk och skapat en detaljrik bild som föreställer en gök, ett ägg och en fågelholk. Konstverket, med titeln "Gök nära holken", symboliserar hemmet och vikten av trygghet och tillhörighet.

Konstverket är inhugget i en stor sten, belägen på gårdsplanen vid Mellangatan 6, mittemellan våningshuset och parkeringen. Denna placering gör att verket smälter in naturligt i omgivningen och samtidigt blir ett vackert tillskott till området.

Kotsiak, känd för sitt unika sätt att kombinera naturmaterial med djurmotiv, har tidigare ställt ut verk internationellt. Hans konstverk här i Nykarleby blir en del av stadens offentliga konstskatt och visar hur naturens skönhet kan integreras i vårt dagliga boende.

Ta en promenad förbi Mellangatan 6 och upplev denna fascinerande skulptur på nära håll – ett verk som ger nya perspektiv på vad ett hem kan vara.



Gå till "Nyheter"